‘Zeka Gücü’müz Türkiye’nin yarınlarını şekillendiriyor

Turkcell’in Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için hayata geçirdiği ‘Zeka Gücü’ projesi kapsamında Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Şanlıurfa BİLSEM’deki Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret etti. Projenin detaylarını paylaşan Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell olarak Zeka Gücü’müz ile Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı haline getirmeyi hedefliyoruz. ‘Sadece teknoloji tüketen’ bir toplum olmanın önüne geçerek teknoloji üreten nesillerin yetişmesine katkı sağlamak her zaman en büyük amacımız” dedi.

Turkcell’in Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilerinin teknolojiye olan meraklarını artırmak, gelişimlerine uygun ortam ve imkân sağlamak amacıyla başlattığı ‘Zeka Gücü’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerin karne heyecanını paylaşmak üzere Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) bulunan Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret eden Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilere karne hediyesi olarak robotik ve kodlama kiti hediye edildi.

 

“7 bölge, 48 şehir, 76 Zeka Gücü Sınıfı ile 250 binden fazla öğrenciye ulaştık”

Zeka Gücü projesiyle özel yetenekli öğrencileri, teknoloji ve bilimle bir araya getirdiklerine değinen         Dr. Ali Taha Koç; “2016 yılında hayata geçirdiğimiz projemiz 48 şehrimizde başarıyla devam ediyor. Turkcell olarak, Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı haline getirme amacıyla sürdürdüğümüz Zeka Gücü projemiz, özel yetenekli çocuklarımızın ve gençlerimizin teknoloji üreten bireyler olarak yetişmesi adına büyük bir öneme sahip. ‘Sadece teknoloji tüketen’ bir toplum olmanın önüne geçerek ‘teknoloji üreten’ nesillerin yetişmesine katkı sağlamak her zaman en büyük önceliğimiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaret vesilesiyle çocuklarımızın karne heyecanını da paylaşma fırsatı yakaladık. Teknolojiye ve eğitime yaptığımız yatırımlar Türkiye Yüzyılı’nda da devam edecek” dedi.

 

Projenin çıktılarını paylaşan Dr. Ali Taha Koç; “Zeka Gücü sınıflarında, öğrencilerin yapay zeka, robotik kodlama ve uzay bilimleri gibi birçok alanda yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayarak, gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu sınıflarda kullanılan dizüstü bilgisayarlar, 3D yazıcılar, proje geliştirmelerini sağlayan robotik kodlama kitleri gibi donanımlarla çocuklarımız, problemlere teknoloji tabanlı çözüm üretebilecek beceriler kazanıyor. 9’u depremden etkilenen illerimizde olmak üzere 76 Zeka Gücü sınıfımızla 250 binden fazla öğrenciye ulaştık. Öğrencilerimiz, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’den fazla ödül ve şampiyonluk kazanarak bizleri gururlandırdı. Turkcell olarak, genç neslin yeteneklerini keşfetmelerine ve bu yetenekleriyle dünya çapında başarılar elde etmelerine olan inancımızı sürdürerek, Zeka Gücü Projesi ile Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

***KUTU***

Deprem bölgesindeki 6 ilde 9 Zeka Gücü Sınıfı

  • Turkcell’in Zeka Gücü Sınıfları projesi kapsamında deprem bölgesindeki 6 ilde (Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa) 9 sınıfı bulunuyor.
  • Kahramanmaraş depremlerinin ardından afet bölgesindeki çocuklara psikososyal destek sağlamak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için Hatay Kırıkhan’da da Turkcell’ desteğiyle BİLSEM Teknoloji ve Eğitim Odası konteyneri kuruldu.
  • 6-18 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin faydalanabildiği konteynerde deneyimli öğretmenler tarafından çocuklara robotik kodlama, astronomi, eğitici oyun, müzik, resim ve sanat atölyeleri düzenleniyor.
  • BİLSEM Teknoloji ve Eğitim Odası’nda çocukların gelişimi için kütüphane; eğitimler için bilgisayar, tablet, TV ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Dış mekânda yapılan aktiviteler için tente, lavabo gibi fiziksel şartları kolaylaştıran teçhizatlar yer alıyor.