Turkcell’in geliştirdiği uygulamalar Türkiye’ye değer katıyor
Tamamı Türk mühendis ve yazılımcıları tarafından geliştirilen; arama motoru,
e-posta hizmetleri, anlık mesajlaşma, TV ve müzik platformlarıyla Turkcell, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Türkiye’nin en çok indirilen yerli uygulaması BiP dahil birçok aplikasyonun geliştiricisi olan Turkcell, tüm dijital servislerini “Türkiye’nin Uygulamaları” çatısı altında paylaşıyor
Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell, yaşadığı dijital dönüşüm yolculuğunda en önemli yapı taşlarından birini oluşturan dijital servisleriyle ilgili strateji ve vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili basın toplantısına ev sahipliği yapan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, Turkcell’in dijital servisleriyle ilgili vizyon ve son gelişmeleri aktardı. Tansuğ telekom operatörlerinin altyapı ve erişim sağlama görevinin gerçekleştirilmesiyle oluşan çalışma modelinin eskidiğini belirtti ve mobil veri akışının gelişmesiyle eşzamanlı şekilde Turkcell olarak dönüşüme girdiklerini kaydetti. Mobil veri hızının gelişmesiyle büyük kitlelere ulaşan birçok uygulamanın ortaya çıktığını belirten Tansuğ, dünyanın ilk dijital operatörü unvanına yakışır şekilde projeler ürettiklerini ve Türkiye’ye yerli uygulamalar kazandırdıklarını ifade etti.
Tansuğ “Turkcell sektördeki öncü konumuyla 25 yıldır insanların gündelik hayatını kolaylaştırmak için var olan bir marka ve çeyrek asırdır ilkleri yapma geleneğini sürdürüyor. Dünyanın ilk dijital operatörü unvanına yakışır şekilde projeler üretiyoruz. Sadece sunduğumuz iletişim servisleriyle değil, ürettiğimiz ve geliştirdiğimiz dijital uygulamalarla da hayatın içindeyiz. Telekom sektörü artık sadece ses ve SMS’ten ibaret değil. Bu stratejimizden yola çıkıp 1000’in üzerinde mühendisimizle bugüne kadar birçok yerli dijital servis geliştirdik” dedi.
Türkiye’nin en çok indirilen uygulaması Turkcell’de
Türkiye’nin en çok indirilen yerli uygulaması olan BiP, Yaani, fizy, lifebox, Dergilik, TV+ uygulamalarının ülkemize kattıklarının önemine işaret eden Tansuğ bu servislerin geliştirilme nedenini şöyle açıkladı: “Bugün dünyanın en büyük zenginlik kaynağı veri. Petrolün yerini artık veri aldı. Ülkelerin zenginlik ölçütü elinde tuttuğu ve biriktirdiği, veri oldu. Dijital dönüşümde hızla yol alan ve verisini yerli uygulamalarıyla, veri merkezleriyle elinde tutan Türkiye için bu görevi layıkıyla yapmanın gayreti içerisindeyiz.”