700 mühendis gece-gündüz çalıştı Turkcell yine rekor kırdı
Türk Patent Enstitüsü’nün 2015 patent başvuruları değerlendirme sonuçlarına göre patent başvurularında Türkiye’nin ilk iki şirketi arasında yer alan Turkcell, iletişim ve haberleşme sektöründe rekor kırarak bir kez daha birinci oldu.
Hedefini entegre telekomünikasyon sektörünün liderliği olarak belirleyen Turkcell, teknoloji ve bilimsel çalışmalara verdiği değerin karşılığını patent rekoru kırarak aldı. Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, 2015 yılında geliştirdiği 145 buluş için patent başvurusunda bulunarak iletişim ve haberleşme sektöründe bu konudaki liderliğini sürdürdü.
Türk Patent Enstitüsü’nün 2015 yılı patent başvuruları değerlendirme ve şirket sıralama sonuçlarına göre Turkcell Teknoloji, 145 başvuru ile sektöründe birinci, Türkiye genelinde tüm sektörlerde ikinci oldu. 2012 yılından bu yana üst üste 4 yıldır patent başvuru sıralamasında sektöründe şampiyon olan Turkcell Teknoloji, 700’e yakın yüksek nitelikli mühendisle gece- gündüz bilimsel çalışmalara imza atıyor.
Turkcell Teknoloji, bugüne kadar ürettiği projelerle 513 ulusal, 56 uluslararası ve ülkesel patent başvurusunda bulundu. Türkiye’nin teknolojiye en çok yatırım yapan şirketi Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, kuruluşundan itibaren amacını teknolojide sürekli öncülük olarak belirledi. Turkcell’in bu anlamda hedefi, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında lider özel sektör gücü olmak, bu bağlamda yaratılan ARGE hacmiyle ortaya çıkan yenilikçi ürün ve servislerle ‘İnsan Merkezli Akıllı Toplum’ dönüşümüne öncü katkı sağlamak.
Hayatın her alanına dokundan Turkcell patentleri
Uzaktan Hasta Yönetim Cihazı ve yöntemi: Kronik hastalıklar için hastadan periyodik olarak alınması gereken ölçümlerin kolayca alınmasını, ölçüm değerlerinin analiz edilmesini ve gerekli durumlarda hasta yakınıyla ilgili sağlık personellerinin bilgilendirilmesini sağlayan bir çözümdür.
Afetzedenin yeri belirleniyor: Geliştirilen yazılımla afet anında göçük altında ya da afet bölgesinde kalan abonelerin lokasyon ile hareket bilgilerinin belirlenmesini ve otomatik olarak gerekli yerlere iletilmesini sağlanıyor.
Tüm cihazlara tek merkezden kontrol: Sahip olunan bağlı cihazların (connected device) tek bir sistemden kolaylıkla izlenebilmesini ve yönetilebilmesini sağlayan sistemdir. Kendi cihazlarını tanımlayabilme, cihaz paylaşabilme, güvenlik, bağlı cihaza komut, dosya, içerik gönderebilme, bağlı cihazın komuta reaksiyon göstermesi – komutu uygulaması, bağlı cihazın notifikasyon üretmesiyle bağlı cihazların her yerden yönetilebilmesini sağlayan çözümdür.
Araç içi bilgi sunma ve acil yardım cihazı, servisi: Buluş araç içinde araba kullanırken sürücünün ya da yolcuların aracın seyrine ara vermeden ellerini ya da telefonlarını kullanmadan istedikleri bilgiye konum tabanlı olarak ulaşma ihtiyacına bir cevap olarak sunulmuştur. Cihazın bir diğer fonksiyonu da üzerindeki hasar sensörü sayesinde herhangi bir çarpışmayı algılaması ve çağrı merkezine bildirmesi. Çağrı merkezi çalışanı aracı cihaz üzerindeki mikrofon ve hoparlör sayesinde en geç 1 dk içinde arar ve bir yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorar. Cevap alamadığı ya da aldığı cevap doğrultusunda ilgili acil durum mercilerine haber verir.
Çipli Kartlarda Kart Sahibinin Doğrulamasını Sağlayan Sistem ve Yöntem: Bu buluş, çipli kartların POS cihazlarında kullanımında kart sahibini doğrulamak için mobil imzanın kullanılmasını sağlayan bir sistem ve yöntemle ilgilidir.